Проведемо обрахунок економічних переваг від проведення утеплення стін заливним пінопластом ЕКОІЗОЛ™. Доведено, що термічний опір обернено пропорційний питомим тепловтратам будинку. Тому у скільки разів він збільшується, у стільки ж разів зменшуються тепловтрати і, відповідно, витрати на опалення.

     Мало хто знає, що нормативні показники термічного опору чітко визначені ДБН В.2.6-31:2016, які обов’язково повинні дотримуватись у сфері будівництва.

     Щоб наочно продемонструвати, наскільки ефективним може бути утеплення, яке ми виконуємо з використанням заливного пінопласту ЕКОІЗОЛ™, та відповідність його Державним будівельним нормам України, наведемо відповідний розрахунок.

     За основу візьмемо приклад утеплення зовнішніх стін будинку з наявними стіновими пустотами (колодяжна кладка).

     У першому випадку розрахуємо показники термічного опору для стіни без утеплення, в другому – з  утеплювачем.      

І. Умови: звичайна цегляна стіна товщиною 380 мм (півтори цеглини) без зовнішнього утеплення, наявний внутрішній і зовнішній шар штукатурки.

        Термічний опір вираховується по формулі:

R=L/ λ ,

     де L – товщина стіни в метрах, λ – коефіцієнт теплопровідності °К*м²/Вт.

     Розрахунок: коефіцієнт теплопровідності пустотілої цегли – λ=0,47Вт/м*°К, товщина стіни L = 0,38 м. Отже,

0,38/0,47=0,81°К*м²/Вт.

     Таким чином, коефіцієнт термічного опору дорівнює 0,811°К*м²/Вт, а згідно державних будівельних норм ДБН В.2.6-31:2016, для першої температурної зони (Західна Україна) мінімально допустимий коефіцієнт термічного опору житлових будинків повинен становити: для стін – 3,3°К*м²/Вт, перекриття (стелі) – 4,95°К*м²/Вт.

     Отже, звичайна стіна не відповідає встановленим нормативам, коефіцієнт її термічного опору в 4 рази менший від мінімально необхідного. Тому за таких умов жодної економії не може бути. Значна частина тепла просто передається через стіну назовні, забезпечуючи обігрів навколишнього середовища, а не будинку.

     ІІ. Умови:та ж стіна з утеплювачем ЕКОІЗОЛ™, товщина утеплювача 0,1м.

     У даному випадку термічний опір буде вираховуватися  як сума термічних опорів всіх матеріалів, з яких складається стіна.

     Розрахунок: термічний опір цегляної кладки, як встановлено вище, складає 0,81°К*м²/Вт.

     Заливний пінопласт ЕКОІЗОЛ™ згідно технічних умов має коефіцієнт теплопровідності 0,03 Вт/м²*°К.

     Таким чином, термічний опір заливного пінопласту «ЕКОІЗОЛ» товщиною 10см дорівнює:

0,1/0,03=3,33°К*м²/Вт

     Загальний термічний опір всієї стіни становить:  

0,81 + 3,33 = 4,14°К*м²/Вт

     Отже, утепливши стіни заливним пінопластом ЕКОІЗОЛ™ товщиною 10см, одержуємо термічний опір стіни в 1,3 рази більший, ніж того вимагають будівельні норми.

     Тому економія на опаленні буде суттєвою. Якщо початково термічний опір був 0,81 і став 4,14, тобто в 5,1 раза збільшився, то витрати на опалення зменшаться аналогічно в 5,1 рази, тобто Ви зможете платити за опалення Вашого будинку на 75% менше.

     При утепленні стінових пустот в стінах висвердлюються отвори діаметром 16мм і через них здійснюється заливка ЕКОІЗОЛУ™ під тиском, що дозволяє стовідсотково заповнити всі пустоти. Також можна утеплювати стінові пустоти в процесі будівництва будинку, тоді не має необхідності висвердлювати отвори в стінах.

ЗАМОВИТИ утеплення стінових пустот:

Call Now Button