«ЕКОІЗОЛ™» – це новий удосконалений вид карбамідного пінопласту з покращеними тепло-звукоізоляційними, екологічними та експлуатаційними характеристиками. Карбамідний пінопласт або пінопласт на основі карбамідно-полімерної смоли  відомий уже давно. Вперше його отримано експериментальним шляхом в Німеччині у 1933 році. Згодом в 1936 році там же почали виробництво карбамідного пінопласту у вигляді плит під торговою маркою «Іпорка».

     В кінці 40-их років минулого століття  фірма BASF (Німеччина) налагодила виробництво карбамідного пінопласту вже безпосередньо на будівельних майданчиках методом заливки за допомогою пересувних установок. Новий матеріал отримав назву «Ізошаум». У 1970-х роках різко виросло використання карбамідного пінопласту в вигляді заливного теплоізоляційного матеріалу в будівництві. Тоді карбамідний пінопласт в основному використовувався як шар утеплювача в огороджуючих конструкціях будинків та промислових приміщеннях.

     У колишньому СРСР карбамідний пінопласт був вперше виготовлений у 1944 р. та іменувався «Міпора». Широко застосовувати карбамідний пінопласт в СРСР почали в період з 1960-х по 1980-і роки. Зокрема, заливний карбамідний пінопласт використовувався для утеплення горищ будинків у Ленінграді. В цей період були створені нові види карбамідного пінопласту під торговими назвами БТП (быстро твердеющий пенопласт) та МФП-1, МФП-2, МФП-3, МФП-4 (мочевино формальдегидная пена).

     На даний час карбамідний пінопласт широко використовується у світі під різними брендами: іпорка, ізошаум дюролан, піатерм – Німеччина, термалон, фоум – Англія, діафом, іпорка – Японія, мофотерм, вусотерм – Чехія, ретро-фоам – США. На теренах колишнього СРСР карбамідний пінопласт більш відомий як Піноізол, удосконаленим видом якого являється «ЕКОІЗОЛ».

Всі статті

Call Now Button