Тепло рідного дому завжди створює неповторну атмосферу сімейного затишку і комфорту, які так необхідні нам у сучасному бурхливому житті.

     Щоб забезпечити нормальні умови побуту, ми різними способами організовуємо обігрів своїх помешкань. З ростом цін на енергоносії та газ  витрати на теплозабезпечення щоразу збільшуються. Тому сьогодні на перший план виходить питання економії та, відповідно, заощадження коштів сімейного бюджету, усе більшу частину витрат якого складають видатки на опалення.

     Економити можна двома способами: зменшити обсяги споживання енергоносіїв або мінімізувати тепловтрати. При цьому перший варіант неминуче зумовлює погіршення температурного режиму в опалюваному приміщенні, адже з меншої кількості газу, електроенергії, деревини чи вугілля не можна виробити ту ж кількість тепла, що й до вжиття заходів економії. А тому такий шлях не можна вважати раціональним, адже зменшення видатків на опалення спричиняє втрату рівня побутового комфорту. Натомість зменшення тепловтрат, у свою чергу, дозволяє суттєво скоротити споживання дорогих енергоносіїв. У цьому випадку можливо без погіршення температурних показників повітря всередині приміщення досягти реальної економії та перейти до заощадження.

     Практичні заходи з мінімізації тепловтрат будівель традиційно називають «утепленням».

     Процес утеплення базується на врахуванні фізичних властивостей матеріалів, в першу чергу, коефіцієнта теплопровідності. Зрозуміло, що чим менший коефіцієнт теплопровідності, тим кращі теплоізоляційні властивості має утеплювач.

     Використання матеріалів з найменшими показниками коефіцієнту теплопровідності дозволяє досягти максимального економічного ефекту, враховуючи, що між цими параметрами існує функціональна залежність.

     Отже, для того, щоб зменшити витрати на обігрів приміщення, в першу чергу, необхідно подбати про його якісне утеплення.

Всі статті

Call Now Button